Kropsterapi

Kan kropsterapi gøre noget for dig?

Kropsterapi kan give dig et anker og en sikkerhed i at være dig! Kropsterapi er "når kroppen er med" i terapien. Når du lytter aktivt både til og med krop, følelser og tanker.

Udtalelse Louise 26 år:

"Med Lisbeth Nukas fokus på kroppen har jeg fundet mit anker, hvor jeg med fødderne plantet i jorden får mulighed for at blive i nuet og føle sikkerhed i det at være med andre mennesker. Det værktøj har jeg haft stor glæde af i mange forskellige situationer. ... Og så lærer jeg, at det er okay at være mig. Helt lige som jeg er".

Udtalelse Mette 30 år:

"Det har været svært for mig at mærke min krop, og hvad der sker i den under terapien, når jeg har sidder i en stol. Ved at ligge på gulvet slapper jeg bedre af og kan på den måde bedre tage healingen ind. 

At Lisbeth Nuka har lagt sine hænder på min krop har hjulpet mig til at åbne op i min krop. Det har givet mig et større selvværd, og jeg føler en større kærlighed til min krop. Det har haft stor betydning, når hun har sagt, at jeg åbner mere og mere i kroppen, og der opstår en forbindelse mellem dine hænder og min krop. 

Jeg forbinder det med tryghed at ligge på madrassen på gulvet og blive rørt ved i et tempo, jeg bestemmer hundrede procent". 

Kropsterapi kan:

  1. Hele og berolige dig og bringe ro og harmoni i dit energisystem. Dine oplevelser i terapien vil falde mere på plads inde i dig
  2. Sætte gang i og aktivere dit energisystem når det er opspændt, låst eller lammet. Derved føler du typisk behag, varme, lethed eller styrke

I en helende kropøvelse kan du f. eks. ligge på ryggen på madrassen i terapirummet. Enten ligger du, uden at jeg støtter dig med mine hænder på din krop. Eller jeg kan holde mine hænder på din krop. F.eks. under dit hoved, under dine fødder eller på din ryg.

I en igangsættende kropsøvelse kan du selv (evt. også med min hjælp) sætte bevægelse i kroppen. Ved at stå op eller sidde ned og bevæge dig.

Eksempler på igangsættende kropsøvelser:

  • Du prøver at mærke forbindelsen mellem dine fødder og jorden
  • Du mærker bevægelser eller sansninger i din krop. Dem kan du så forstærke f.eks. i et gab eller stræk
  • Du får ideer til, hvordan du kunne have lyst til at bevæge dig
  • Jeg laver bestemte greb eller berøringer på din krop f.eks. på ryggen
  • Jeg foreslår dig forskellige bevægelser. Typisk at svinge med armene, fjedre i knæene, dreje kroppen fra side til side, trække vejret hørligt, trampe eller dreje hovedet.

Øvelserne er altid frivillige, og vi snakker om dem undervejs

Øvelserne kan hjælpe dig til at blive mere dig selv. Mere selvberoende og handlekraftig,

Mere om kropsterapi og kropsarbejde.

Kropsarbejde kan også være:

  • at vi står ansigt til ansigt med hinanden i hænderne. Vi skubber hinanden frem og tilbage på gulvet. Klare spilleregler aftales. Det giver varme, og kræfterne indeni vækkes...

Øvelsen er velegnet til dig, der falder lidt sammen, holder dig tilbage, spænder i skuldrene osv., hvis du gerne vil være lidt mere udadvendt eller "fanden-i-voldsk".

  • traumeterapi. Der tager vi udgangspunkt et sted i kroppen,der føles sikkert for dig. Det kunne være fødderne -.og med fødderne som anker nærmere vi os forsigtigt, det der føles svært i dig. Se mere om traumeterapi her...

Lisbeth Nuka Pedersen

Psykoterapeut MPF - Speciale i dybe, ordløse tilstande.

Går du blank? ...  se her ...

 

Kropsterapi kan give dig et anker og en sikkerhed i at være dig! Kropsterapi er

Info

København
Eskildsgade 15, 1. tv.

1657 København V.

Kalundborg

Ørnevej 32
Helles Klint, Røsnæs
4400 Kalundborg

Tlf.: 40 89 36 16

Mail: mail@lisbethnuka.dk