Afhængighed eller misbrug

Kan du gøre noget ved din afhængighed?

Hvis du vil give slip på din afhængighed, må du arbejde både med afhængigheden og de bagvedliggende årsager. Det kan være bl.a. angst, lavt selvværd eller traumer. Vælger du at gøre det, kan det lykkes!

Du er afhængig, når du har svært ved at styre din brug af stimulanser. Det er din krops og din psykes afhængighed af stimulanserne, der styrer dit forbrug, og ikke dig selv.

Du kan være kemisk eller følelsesmæssigt afhængig. Af mad, tobak, alkohol, andre mennesker, medicin, arbejde, shopping, hash osv.

Din krop føles urolig og savner suset fra stimulansen. Du føler dig stresset. Din psyke kan trænge til et løft væk fra dårlig samvittighed, psykisk smerte, besværlige mennesker, tunge eller depressive tanker, angst osv.

Det er ikke et spørgsmål om, hvor tit du indtager dit "stof", eller hvor meget du indtager. Hvis du er afhængig, også kaldet misbruger, kan du være afhængig, selvom du kun drikker, overspiser, ryger osv. i weekenden, eller du holde pauser af f.eks. måneders varighed.

Som afhængig dulmer eller drukner du de svære følelser, problemer og det urolige nervesystem med dit misbrug. Du kan have selvmordstanker.

Ønsker du at komme ud af dit misbrug, har du et dobbelt problem. Håndteringen af misbruget og håndteringen af følelserne og nervesystemet. For når du først er ude af dit misbrug, melder de vanskelige følelser og en ny uro sig.

I et terapeutisk forløb vil vi aftale, hvordan din evt. brug af stimulanser kan indgå.

Det kan være, at du har svært ved at afgøre, om du er afhængig, eller om du er på vej til at blive det. Det kan du få hjælp til i et terapi forløb hos mig.

Du kan gøre noget ved din afhængighed!

Lisbeth Nuka Pedersen

Psykoterapeut MPF - Speciale i dybe, ordløse tilstande.

Går du blank? ... se her ...

 

Afhængighed eller Misbrug. Du kan få Hjælp og Terapi til at gøre noget ved det hos Erfaren Psykoterapeut og Misbrugsbehandler. Ring 40893616!

Info

København
Eskildsgade 15, 1. tv.

1657 København V.

Kalundborg

Ørnevej 32
Helles Klint, Røsnæs
4400 Kalundborg

Tlf.: 40 89 36 16

Mail: mail@lisbethnuka.dk  

Emner

Emner, jeg har stor erfaring med: 

Lavt selvværd

Angst

Depression

Traumer

Misbrug

Stress