Depression

Er du parat til at give slip på din tristhed eller depression?

I terapi kan du give slip på din tristhed og din depression. Bag ved tristhed kan også ligge andre følelser eller livs situationer som for eksempel lavt selvværd, angst eller livskriser. De kan også slippes. Terapi kan vise dig en vej ud af det svære - og et ståsted!

Er du trist eller deprimeret føler du dig let modløs og opgivende. Selv små og simple opgaver forekommer uoverkommelige eller umulige. Du har ikke længere fornøjelse af at gøre ting, der før gjorde dig glad. Du er nervøs eller utryg, har ikke lyst til se eller tale med andre mennesker, og du kan være bange for at være alene. Angst eller symptomer på angst kan forekomme.

Du har svært ved at tænke klart eller føler, at du er forkert og til besvær. Du ser mørkt på fremtiden og mærker det, som om du mangler kræfter til at møde nye udfordringer. Du bruger meget tid på at spekulere over, hvad der er galt med dig og bliver måske let irriteret. Lavt selvværd kan måske beskrive den tilstand, du ofte føler dig i.

Det kan være, at du har svært ved at sove, eller at du vågner tidligt, uden at du føler dig udhvilet. Eller omvendt at du sover eller hviler dig ualmindelig meget. Du har måske drømme, du ikke kan lide, som du ikke forstår, og som gør dig urolig. Du føler, at livet passerer forbi, uden at du er med. Måske har du selvmordstanker eller hovedpine, og evt. forgår alting i et langsommere tempo.

I terapien skifter vi mellem at arbejde med dine ressourcer, og det du har sværere ved. Dine ressourcer vil være dine holdepunkter, som giver dig overskud til at udforske og give slip på din tristhed.

Traume terapi er velegnet mod tristhed. I traume terapi giver du slip på tristheden bid for bid. Der må ikke frigives for meget energi eller for mange følelser på een gang. Tempoet skal afpasses efter dit nervesystems formåen, så det kan regulere sig. Læs om traumeterapi her...

Psykoterapi kan være en erstatning for eller et supplement til at få antidepressiv medicin eller lykkepiller.

Terapi ved nedtrapning er der god mening i. For medicin dæmper og dulmer følelsesmæssige og kropslige symptomer og tilstande. Og de tilstande vil selvfølgelig dukke op, når medicinen er væk eller på vej ud af kroppen. Dem må du også kigge på, hvis du vil have det bedre på et dybere plan.

Du kan gøre noget ved depression og tristhed. Måske det er nu, du skulle overveje at tage et terapiforløb?

Lisbeth Nuka Pedersen

Psykoterapeut MPF - Speciale i dybe, ordløse tilstande.

Går du blank? ...  se her ...

Depression eller Tristhed. I Terapi kan du få Hjælp og Værktøjer mod Depressionen og Finde Fodfæste i dine Ressourcer. Ring 40893616!

Info

København
Eskildsgade 15, 1. tv.

1657 København V.

Kalundborg

Ørnevej 32
Helles Klint, Røsnæs
4400 Kalundborg

Tlf.: 40 89 36 16

Mail: mail@lisbethnuka.dk  

Emner

Emner, jeg har stor erfaring med: 

Lavt selvværd

Angst

Depression

Traumer

Misbrug

Stress