Artikel

Kender du det at blive ordløs, går du blank?

Terapi kan hjælpe dig, når du går blank eller bliver ordløs. Lammelsen kan gradvis aftage og opløses, og du kan lære at stoppe op og finde fodfæste i det ordløse.

Du kan få fat i dine ressourcer og få hjælp til at reagere på andre måder med mere liv i!

Udtalelse Louise:

"Med Nukas fokus på kroppen har jeg fundet mit anker, hvor jeg med fødderne plantet i jorden får mulighed for at blive i nuet og føle sikkerhed i det at være med andre mennesker".

Ordløshed eller at gå blank føles yderst ubehageligt.

Forestil dig, at du lige nu bliver ramt af kulden i udsagnet, at du måske stivner lidt.

Prøv at mærke hvordan det føles i kroppen. Mærk at du tøver og stivner. Mærk hvor i kroppen der er tøven, stivhed eller sammentrækning. Det kunne være på åndedrættet, i brystområdet, i halsen eller i mellemgulvet. Eller du kunne føle kulde eller måske varme et eller flere steder i kroppen.
 
Stivheden og kulden, du føler, gør dig måske urolig. Samtidig kan du have en følelse af at være slået ud af kurs. Du kan føle dig ved siden af dig selv. Noget i dig kan være gået i dvale eller er ikke rigtigt med.
 
Du forsøger at komme væk fra ubehaget. F.eks. ved at gøre noget eller ved at komme ind i andre tankebaner.
 
Og måske det ikke er muligt at komme væk. Du kan ikke rigtigt finde dig selv, aner måske ikke, hvordan du skal gribe ud efter dig selv. Mangler at finde ord, der kan hjælpe dig. Men ord er bare ikke tilgængelige. Du er ordløs og føler dig lammet, hjælpeløs og bange. En yderst pinagtig tilstand af angst.
 
Udtalelse Peter Smidt Psykoterapeut MPF:

"Jeg har været kollega med Lisbeth Nuka gennem 7-8 år indenfor bl.a. alkoholbehandling og arbejde med udsatte grønlændere... Nuka er en dygtig psykoterapeut, som er speciel god til at arbejde med mennesker med lavt selvværd og mennesker, der føler sig fastlåst og lammet. Ved hjælp af en stor portion tålmodighed og en fastholden på udfordringen kan hun være med til at give det ordløse, fastlåste og lammet nyt sprog og liv. Derved kan det enkelte menneske komme mere tilstede og genopdage sine ressourcer og styrker".

... At også dine omgivelser forsøger at undgå dig gør det ikke nemmere for dig at gå blank. De vil ikke smittes af kulden og det at mangle ord. De vil ikke føle sig afmægtige og lammede.
 
Ordløshed og det at gå blank er gemt væk. Vi snakker ikke om det, ligesom vi heller ikke snakker om skam (en anden pinagtig og ordløs tilstand). Veltalenhed og god argumentationsteknik giver prestige, det gør ordløshed eller skam ikke.
 
Ordløshed er heldigvis en tilstand flere terapiretninger har fokus på i disse år. Bl.a. chok- traumeterapi og neuroaffektiv udviklingspsykologi. Da tilstanden er dyb og svær at genkende, må også psykoterapeuter have arbejdet dybt personligt med egen ordløshed, for at de kan arbejde med andres.
 
Lisbeth Nuka Pedersen har arbejdet grundigt og dybtgående terapeutisk med egen ordløshed og skam... se mere her...

Lisbeth Nuka Pedersen

Psykoterapeut MPF - Speciale i dybe, ordløse tilstande.

Går du blank? ...  se lige oven over

Ordløs, Gå Blank, Gå I Stå, Blive Stum. Du kan gøre noget ved det. Få værktøj og redskaber til at bryde mønsteret!

Info

København
Eskildsgade 15, 1. tv.

1657 København V.

Kalundborg

Ørnevej 32
Helles Klint, Røsnæs
4400 Kalundborg

Tlf.: 40 89 36 16

Mail: mail@lisbethnuka.dk  

Metoder

TERAPEUTISKE VÆRKTØJER

Kropsøvelser

Psykodrama