Artikel

Tidsskrift for Psykoterapi nr 2, 2017

Grønlændere og Terapi

Lisbeth Nuka Pedersen har skrevet Artiklen "Udsatte grønlændere i terapi - en faglig og personlig historie".

Den bygger på egne oplevelser og erfaringer gennem mere end 20 år med grønlændere og Grønland. Grønlandsk væremåde, kultur, tro osv.

Her kommer indledningen til artiklen:

Mit forhold til grønlændere

"Grønlændere har en særlig plads i mit liv og mit hjerte. Jeg har mødt dem som klassekammerater i folkeskolen og i gymnasiet. Som fastboende mens jeg boede og arbejdede i landet fra 1983-90. Og som psykoterapeut og social vicevært i årene 2002-15, hvor jeg arbejdede med voksne, udsatte grønlændere i Kofoeds Skoles Grønlænderafdeling i København.

Det gør noget særligt ved mig at være sammen med grønlændere. Jeg bliver blødere indeni og sænker på en mere selvfølgelig måde paraderne. Jeg føler mig godt tilpas med deres større umiddelbarhed og naturlighed, deres større orientering mod kropssprog og sanselighed, liv og død - deres større menneskelighed og glæde. Jeg bliver smittet af den og kommer selv til at føle mig mere umiddelbar og levende."

Lisbeth Nuka Pedersen

Psykoterapeut MPF - Speciale i dybe, ordløse tilstande.

Går du blank? ...  se her ...

Vrede og agression eller pænhed og tilbageholdenhed. Har du svært ved at vise din kraft på en god måde eller sætte grænser. Prøv evt. psykoterapi

Info

København
Eskildsgade 15, 1. tv.

1657 København V.

Kalundborg

Ørnevej 32
Helles Klint, Røsnæs
4400 Kalundborg

Tlf.: 40 89 36 16

Mail: mail@lisbethnuka.dk